Padlás a Youtubeon Padlás a Facebookon

Tanulástechnika tréning – 2 napos kurzusok hétvégén! Tanuljunk meg tanulni!

Tanulástechnika tréning – 2 napos kurzusok hétvégén! Tanuljunk meg tanulni!
Nehezen áll neki a tanulásnak? Álmodozik helyette? Nem elég önálló? Hiába tudja otthon, a suliban nem emlékszik? A gyerekek által is könnyen betartható gyakorlati fogásokat tanulunk, hogy kevesebb idő alatt mélyebb tudást szerezhessenek, mint a már kialakított saját stratégiájukkal. 

Egy témáról először mindig általánosságokban beszélünk, majd mindenki elmondhatja, most erre a témára milyen módszert alkalmaz, hogyan csinálja ő, aztán átvesszük, mi is lenne az igazán hatékony. 

 

A következő témákkal foglalkozunk:
 
1. nap
  • motiváció: hogyan csináljak magamnak több kedvet az anyaghoz, vagy ahhoz, hogy nekiüljek tanulni?
  • optimális fizikai körülmények: szellőztetés, miért fontos, hogy megfelelő irányból jöjjön a fény, hol tanuljunk, mi lehet az asztalon…stb.
  • teljesítményszorongás csökkentése: mit tegyünk egy-egy félelemmel teli helyzetben, hogy jobban teljesítsünk
  • figyelem: hogyan tudok az órán és otthon is jobban, hosszabban figyelni, milyen játékokkal, módszerekkel tudom fejleszteni?
  • vizuális és auditív emlékezet: különböző technikákat tanulunk arra, hogyan tudunk egy anyagot mnemotechnikákkal jobban felidézni (pl.: fő címszavait vizuális képekhez kötni, hogyan használjunk egy szómankót…stb.), vagy milyen otthon alkalmazható technikákkal tudjuk az otthoni szóbeli tanulást segíteni, hogy az ne ismétléses magolás legyen. -ez a rész csapatfüggően csúszhat át a 2. napra.
 
2. nap
  • szövegértés: Milyen stratégiákat tudunk alkalmazni, hogy jobb legyen a szövegértésünk, egyáltalán hogyan kezdjünk neki a feldolgozásnak.
  • lényegkiemelés: hogyan készítsünk jó jegyzetet, hogyan használjuk a sorkihúzót, a színes post it-eket, hogyan tudnak meglévő tudáshoz könnyebben új tudást illeszteni.
  • problémamegoldás, trükkök tantárgyakhoz: ez a rész segít, ha semmi nem akar a gyerek eszébe jutni, más szempontból láttatja a tanuláshoz kapcsolódó akadályokat. Segít rugalmasabbnak, lazábbnak, kreatívabbnak lenni.
  • ismétlünk. 
 
Hogy a gyerekek visszajelzést kapjanak a saját hatékonyságukról, a figyelem, a szorongás, az emlékezet és a szövegértés témában pár perces önkitöltős és önjavítós tesztet írnak a témák elején. Így ők is látják, hogy egymáshoz képest hol tartanak, min kell jobban javítaniuk.
 
Mindezt persze játékosan, fejlesztőjátékokkal megszakítva a szünetekben.
 
A tanfolyamon a gyerekek vesznek részt, és 3-kor, vagy maximum pár perc csúszással fogunk végezni. A 2. napon, azaz vasárnap kérlek úgy készüljetek, hogy ti szülők is ott tudjatok maradni 3-tól egy fél órára. Itt megmutatjuk a gyerekekkel, hogy mit tanultunk, és bevonunk kicsit titeket is, miben tudtok még segíteni esetleg a gyerekeknek.
 
Fontos információk:
– A gyerekek hozzák a táskát, hétfői napra bepakolva, tolltartóval. Jegyzetet kapnak a tanult technikákról, amit 2. nap lehet hazavinni, hogy a gyerekek ki tudják keresni, ha valamire szükségük van.
– Küldjetek legyetek szívesek előre egy fotót arról a helyről, ahol a gyerkőcötök tanul (lehet konyhaasztal, ágy, ha a kanapé, akkor a kanapéról. 😀 Ha van mellé hely, ahol tanulHATNA, arról is). Viberen is,vagy e-mailen a jelentkezési lappal együtt is nyugodtan küldhetitek.
– A képzés minimum 6, maximum 10 fővel indul.
– Ha a gyermeknek van valamilyen már diagnosztizált tanulási vagy viselkedési problémája, kérem jelezzétek előre!
 
BEJELENTKEZÉS SZÜKSÉGES! Ezt a jobboldalt fönn található jelentkezés gombon teheted meg. 
További információt is kérhetsz itt, vagy a +36(20)957-2380 -as telefonszámon.

IDŐPONT és korosztályok:
– FELSŐSÖK:
Hamarosan! Érdeklődj a jelentkezés gombra kattintva!
– ALSÓSOK (3. és 4. osztály):
Február 24-25. 9-15 óráig!

 
A tanfolyam díja: 25.000 Ft helyett 18.000 Ft

A foglalkozást vezeti: Takács Anasztázia – tanulástechnika tréner 
Ismerj meg! (fotók, videók a foglalkozásokról óvodás kortól 8. osztályig): 
Tanulástechnika tréning a Facebookon.
A Padláson végzett munkám a Facebookon.

Hozzászólások

Hozzászólás

I I I I I I I