Padlás a Youtubeon Padlás a Facebookon

Hogy lesz az ovisunkból ÖNÁLLÓ sulis? 2. rész.  Ez egy folyamat, kezdjük korán!

A múlt alkalommal ott hagytuk abba, hogy miért jó, ha a gyerekünknek saját asztala van, és hogyan szoktassuk a suli előtt önálló munkára ott, hogy később se legyen baj, hogy a család a konyhában mászkál a feje fölött. Ma arról lesz szó, hogyan tudjuk hatékonyan segíteni a kialakulóban lévő értelmi és pszichés érést. Először is lássuk, mit jelentenek és miért is fontosak ezek! Szokásomhoz híven gyakorlatias poszt következik.

Önálló tanulás? De hogyan? Hogyan lesz az ovisunkból önálló sulis?

A tanulástechnika tréningek szülői értekezletén, mikor tisztázzuk ki mit vár a tréningtől, sokat hallom, hogy a szülők főként azt szeretnék, ha a gyerekeik ÖNÁLLÓAN tanulnának. Mert valahogy sosem sikerül… De hogy alakul ez így? És hogyan csinálhatjuk másként?  – Ovisok és kisiskolások szülei figyelem, ez a cikk nektek is szól!

Digi – Töri

Hogyan kötöttük össze a történelmet a modern kor technológiájával? Hogyan használtuk a laptopunkat, tabletünket a múlt megismerésében? Mivel is foglalkoztunk Digi – Töri órákon? 

Mit mutat a tükör?!

A tükör a régebbi korokban luxuscikknek számított. Ritkán lehetett hozzájutni, és nem tökéletes képet mutatott annak, aki belenézett. A középkorban sikerült tökéletesíteni és az évszázados fejlesztések során kapta meg a mai alakját. A mai ember életébe pedig fontos szerepet tölt be. Reggel felkelve vele találkozol először, majd munkába menet egy utolsó ellenőrzés, hogy minden ok. Napközben a mosdóban és este, lefekvés előtt. Milyen viszonyba is vagyunk a saját tükörképünkkel?