Padlás a Youtubeon Padlás a Facebookon
Különbségkeresés! Miért jó? Mit fejleszt? LETÖLTHETŐ FELADATLAPOK!

Ki ne ismerné ezeket a feladatokat? Azért leírom: a lényege, hogy megtaláljuk az összes különbséget a 2 kép között! 5 éves kortól, néha már hamarabb is teljesen oda vannak érte a gyerekek! A csoportjainkban mindig nagy ováció fogadja ezeket a lapokat!

 

Miért jók?

  • A vizuális figyelem az egyik legfontosabb képesség a suliban. (Az ÉLETBEN is.) Ezen (is) múlik, hogy észre veszem-e pl. az írott h és k közötti különbséget, hogy tudok-e magamtól is jól elemezni bármilyen formát vagy alakot.
  • Ha nem a legegyszerűbb feladatokat választjuk, hanem ami több időt igényel, akkor fejlődik a figyelem tartóssága.
  • Fejleszti a rövidtávú vizuális emlékezetet! Annál hatékonyabb, a gyerek minél több képi információt tud benntartani a fejében.
  • A nehezebb feladatok ÖNKÉNTESSÉGRE, AKARATLAGOSSÁGRA, KITARTÁSRA (oda KELL figyelnem, hogy kész legyen) nevelnek.
  • Észrevehetjük, ha a gyerekünk a nagyobb különbségeket látja csak jól meg, a kisebb apróságok felett pedig elsiklik!
  • JUTALMAZZUNK VELE! Ha kész van 1-1 leceke/házimunka/bármilyen feladat, adjuk oda párat! Rögtön motiváltabb lesz még egy 2. osztályos is!

 

Jó játékot!

Anasztázia

Nem szeretnéd szem elől téveszteni? Likeold az oldalt, és a követed gombon klikkelj a megjelenítés elsőkéntre, valamint az értesítéseket állítsd BEKAPCSOLVA állapotba.

A feladatlapokat letöltheted (jobb egérgomb, LINK MENTÉSE MÁSKÉNT, figyelem, nem kép mentése, hanem LINK MENTÉSE) innen:

Hozzászólások

Hozzászólás

I I I I I