Padlás a Youtubeon Padlás a Facebookon
Digi – Töri

Hogyan kötöttük össze a történelmet a modern kor technológiájával? Hogyan használtuk a laptopunkat, tabletünket a múlt megismerésében? Mivel is foglalkoztunk Digi – Töri órákon? 

Elsősorban a XVI. századdal, az emberiség történelmének jelentős korszakával ismerkedtünk meg. Többek között Pizarro, VIII. Henrik, Luther, I.Szulejmán volt ezen időszak nagy alakja. Gyűjtöttünk kortárs személyeket, képeikből online kirakót, puzzle-t készítettünk. A periódus legfontosabb eseményeit szófelhőbe rendeztük.

A „Businesscardland” alkalmazás segítségével elkészítettük VIII. Henrik király névjegykártyáját. Megismerkedtünk a „Prezi” készítés alapjaival, segítségével bemutattuk Európa nagy uralkodóit.

digitoriA „YouTube”-on filmrészleteket kerestünk és néztünk meg a korszak legismertebb szereplőiről, eseményeiről. 3D modellek segítségével látványos körülmények között bővítettük tudásunkat.

Online faliújságon („PadLet”) fejtettük ki véleményünket, vitattuk meg a történelmi eseményeket. Megszerzett ismereteinket játékos feladatokkal teszteltük a „LearningApps” program segítségével. Számtalan online quizt, keresztrejtvényt oldottunk meg a foglalkozásokon.

A munka során sokat maileztünk, böngésztünk a neten. Használtuk a „Zanza Tv” oldalát, a Wikipédiát.

Fő témánkon kívül beszélgettünk a lovagokról, a lovagi életmódról, a különböző lovagrendekről. Ha már előkerültek a fegyverek, utána néztünk a harckocsik „születésének”. A „Fortepan” oldalon korabeli fényképeket kerestünk, melyeken harc közben láthattuk ezeket a hatalmas eszközöket.

A játékos tanulás közben hamar elrepült az idő. Mire igazán elmélyedtünk volna a korszakban, véget ért a tanév. 

 

A foglalkozásról bővebben: http://padlasklub.hu/szolgaltatas/tehetseggondozas/tori-maskepp/

 

Folytatás október 4-től, minden kedden, 17:30-as kezdettel!!

 

Krizsán Pál

(Pali bácsi)

Hozzászólások

Hozzászólás