Padlás a Youtubeon Padlás a Facebookon

OKOSODÓ OVIS program kis- és középső csoportosoknak Pilisvörösváron, október 20-tól!

OKOSODÓ OVIS program kis- és középső csoportosoknak Pilisvörösváron, október 20-tól!

Egy 8 foglalkozásból álló programsorozat, ami a gyerekek két alapvető tevékenységén keresztül (mozgás és játék) hozza ki belőlük minden területen a legjobbat! Idegrendszeri érést támogató mozgásfejlesztés, körjátékok és mondókázás – a természetes beszéd és szabálytudat fejlődésért-, kézműveskedés, játékokba csomagolva!

 

Sokszor halljuk: “hagyd játszani”, vagy “nem kell agyonfejleszteni a gyereket”! Igen, ezzel mi is egyetértünk, de mi az az “agyonfejlesztés”? Mert ha odateszed neki az ingert, és ő azzal jókedvűen dolgozni kezd, az biztosan nem az! Mi pont ezt tesszük! Olyan feladathelyzeteket állítunk elő, ahol a feladatleírás pontos követésével, könnyedén megoldhatja azokat. Mikor következőnek hasonló feladatot lát, már tudja is, mi a dolga! Így erősítjük meg meglévő képességeit, és alakítunk ki új, számára hasznos készségeket.

Milyen feladatok lesznek, és ezek mit fejlesztenek? 

  • Mozgásfejlesztés alapozó terápiás elemekkel: Játékos mozgáselemekkel és ügyességi feladatokkal fejlesztjük a tanuláshoz szükséges alapokat, a rugalmasságot, az egyensúlyt, a nagymozgásokat és a téri orientációt. Keresztező mozgásokkal ösztönözzük a két agyfélteke közti gyorsabb és sűrűbb átmenetet. Elősegítjük a végtagok függetlenedését.
  • Mondókák, körjátékok, szabályjátékok: Fejlesztik a hallási figyelmet, ami az egyik legfontosabb dolog lesz az iskolai élet során, hiszen a tanító nénire figyelni tudni kell. A nyelvi képességeket, a beszédészlelést, a hallott betűk megkülönböztetésének képességét,  ami az olvasás és az írás megtanulásának, a jó helyesírás kialakulásának feltétele. 
  • Kreatív feladatok, kézműveskedés: Fejlesztjük a szem-kéz koordinációt, tanulgatjuk használni az ollót, az ecsetet, javítjuk a ceruzafogást. Az alkotás örömén keresztül a gyermeki én megtalálhatja saját kifejezésmódját, eredetiségét, rugalmasságát.

Mi a különbség az OKOSODÓ OVIS program, és a SULI BULI! iskola-előkészítő között?
Más a fókusz! Az iskola-előkészítő sokat egyhelyben is dolgoztat, hogy a gyerekeknek ne okozzon meglepetést, hogy sokat kell ülni. Nagyobb szabálytudatot is feltételez, kötöttebb, és az írás-előkészítésre is nagy hangsúlyt fektet. Közben sokszor érezzük, hogy alapképességekkel is foglalkoznunk kell, és néha nem tudunk ezek hiánya miatt úgy haladni, ahogy szeretnénk. 

Tudod mi lehet a végeredmény? 
Megerősödött képességek, javuló kézügyesség, harmonikusabb mozgás, beszédfejlődés, bátrabb feladatvégzés, önbizalom megerősödése. Mindezek biztos alapot jelentenek a tanuláshoz, ami már nagycsoportban megkezdődik. Azok a gyerekek, akik biztos alapokat kapnak, vagy akiknek időben észreveszik és fejlesztik esetleges gyengébb részképességeit, könnyebben megállják a helyüket az iskolában és később a felnőtt életben is.

Fontos információk: Bejelentkezés szükséges! A csoport létszáma maximum 12 fő. A foglalkozásokra kérjük réteges öltözékben érkezzetek, alul pólóval vagy trikóval. A szoknya balesetveszélyes, így kérjük nadrágot, és mivel lábujjakkal is dolgozunk harisnya helyett zoknit adjatok a gyerekekre. 

Korosztály: kis- és középső csoportos óvodások.

Időpont: 2017. 10. 20-tól,  péntekenként 16 órától – 17 óráig.

Részvételi díj:  10.000 Ft/ hónap (4 alkalom),  melynek befizetése a hónap első óráján esedékes.  Teljes kurzus befizetése esetén 10% kedvezményt biztosítunk.  Ez a kurzus fix létszámú és zárt, azaz a kezdés után már nem lehet csatlakozni. Kérjük, jelentkezésedet csak akkor tedd meg, ha valóban részt tud venni gyermeked rajta, mert a kurzus teljes díját -a házirendnek megfelelően-hiányzások esetén is rendeznetek kell.  

A foglalkozásokat vezeti a Suli Buli iskola-előkészítők fejlesztőpárosa: Ági és Anasztázia!

Hozzászólások

Hozzászólás

I I I I