Padlás a Youtubeon Padlás a Facebookon

Merész Macska program a magabiztos gyerekekért

Merész Macska program a magabiztos gyerekekért

A kisiskoláskor a teljesítmény időszaka. A gyermekekre ekkor hárulnak először kötelező napi feladatok, és ekkor találkoznak a bővülő tudásáról való számadás kötelezettségével is. Ez a feladat, ahogy lépegetnek a felsőbb osztályok felé egyre nagyobb terhet ró rájuk, amivel sokszor nem tudnak segítség nélkül megküzdeni.

Tanulási, iskolai problémáik mögött leggyakoribb okként ezért a túlzott szorongást találjuk. Idegesség kísérheti az órákra való felkészülést, ugyanez az aggodalom ronthatja egy felelet vagy dolgozat eredményét, de szélsőséges esetekben már olyan szomatikus tünetek is kísérhetik, mint a fej- vagy hasfájás, vagy az állandósult hányinger, ami még több szorongáshoz vezet.

A ”FÉLSZ?” vagy más néven Merész Macska program, ezen segíthet. 4 lépése megtanítja a gyerekeknek, hogyan ismerjék fel a szorongás náluk jelentkező fizikai tüneteit, kiváltott érzelmi, negatív gondolati reakcióit, és különböző kreatív és relaxációs stratégiákat tanít ezek hatékony leküzdésére.

Fontos tudnivalók: A foglalkozássorozat 16 alkalomból áll, amit egy a szülőkkel történő díjmentes konzultáció előz meg. Az ülések időtartama 45-60 perc. A csoportok folyamatosan, minimum 4 fővel indulnak.

Korosztály: Alsós, írni tudó, 7-10 éves gyermekek.

Időpont: április 15-től, keddi napokon, 16:30-17:30-ig.

Részvételi díj: 2000 Ft/alkalom.

A foglalkozásokat vezeti: Takács Anasztázia – pszichológus, családpedagógiai mentor

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás

I I I I