Padlás a Youtubeon Padlás a Facebookon

Kismamajóga minden szerdán 18:15-től, a pilisvörösvári Padláson!

Kismamajóga minden szerdán 18:15-től, a pilisvörösvári Padláson!

A kismamajóga órák különlegessége, hogy segítenek testileg és lelkileg felkészülni az előttetek álló nagy eseményekre, a szülésre és az anyaságra.  A jóga életfilozófiájából adódóan a órákon a pozitív gondolkodás, saját testünk megismerése és a harmónia megteremtése a cél.

Hasznos ismeretekre tehettek szert és otthon is alkalmazható gyakorlatokat tanulhattok. A gyakorlatok a természeti népek szokásaiból is merítenek, így közelebb kerülhetünk a szülés természetes folyamatához a természet erejét segítségül hívva.  A gyakorlatok kiválóan oldják a stresszt, segítenek a hát- és derékfájdalmak esetén, elmulasztják a lábdagadást és felkészítik a női szerveket is a szülésre.

A kismama jóga óra hatása:

  • segít a várandósság alatt fellépő tünetek enyhítésére (lábdagadás, hát-, csípő-és derékfájdalmak)
  • felkészíti a testet a szülésre (tejtermelést fokozó gyakorlatok, gátizom torna, légzőgyakorlatok)
  •  felkészít a szülés utáni életre (mindennapok a kisbabával, regeneráció, szülés utáni depresszió kezelése)
  • a relaxációs gyakorlatok segítenek közelebb kerülni a babához, őt is felkészíteni a születésre

A jógaórák 1,5 órásak. A pontos érkezés rendkívül fontos, mert az óra elején elcsendesedéssel kezdünk, ami elengedhetetlen a jógázáshoz. A gyakorlatok segítik megerősíteni és ellazítani azokat az izmokat, testrészeket, amelyeket a kismamaság és majd a szülés (sőt az anyaság is) igénybe vesz (hát, láb, kar, gerinc, szem, gátizom). Olyan gyakorlatokat is végzünk, amelyeket szülés után is alkalmazhattok (gátizom torna, tejtermelést fokozó gyakorlatok, relaxáció és szülés utáni regenerációt segítő gyakorlatok…)

Az óra végén pár perces hólyagürítési szünet után 10-15 perc gátizom tornát végzünk, ez a torna nem csak várandósság alatt hasznos, szexuális életünk felvirágoztatásában is segít, hiszen egy jól edzett gátizom segít a szülésnél, csökkenti a gátmetszés kockázatát, gyorsítja a szülés utáni regenerációt, de a baba cipelése miatt és idősödő korunkra az öregedéssel járó panaszok csökkentésére, esetenként megszüntetésére is alkalmas.

A foglalkozásokat relaxációval zárjuk, ami a kismamáknak azért is különleges, mert ilyenkor kapcsolatot teremthettek a babátokkal, őt is felkészítve a születésre közösen ráhangolódtok a szülésre. A relaxáció erősíti a kitartást, a pozitív és kreatív gondolkodást, megnyugtatja az idegrendszert, a szívet, segít a két agyfélteke harmonizálásában és erősíti a kitartást, növeli a jó kondíciót, segít az alvászavar leküzdésében. Szülés után is rendkívül hasznos és bármikor alkalmazható stressz oldásra.

Szülés utáni  visszajelzések:

“Köszönjük a sok biztatást! A jóga nélkül nem lett volna ilyen szép és gyors szülés! Köszönünk minden testi-lelki segítséget…”
“Azt hiszem a sikeres befejezést a jógán tanultaknak köszönhetem , a legnehezebb részben tényleg sokat segítettek a nálad tanultak. Kívánok minden kismamádnak kitartást és jó jógázást!”
“Nagyon hasznos volt az olaj és az intim torna, gátvédelemmel szültem…”

Fontos tudnivalók: Kényelmes ruhát és polifoamot kérünk hozz magaddal. Az órára bejelentkezés szükséges.

Korosztály: kismamák

Időpont: SZERDAI napokon 18:15-19:45-ig.

Részvételi díj: 2000 Ft

A foglalkozást vezeti: Czimer Krisztina – kismamajóga oktató

Hozzászólások

Hozzászólás

I I I