Padlás a Youtubeon Padlás a Facebookon

Jobb agyféltekét fejlesztő rajzolás! 4 nap, 2018. január 13-14. és 20-21.

„A cél önmagad!”

Amikor elmélyülünk egy alkotási folyamatban, lelkünk megkönnyebbül, kiszabadul a mindennapi gondok szövevényes hálójából. A rajzolás, az alkotás az emberi lélek egyik legősibb kifejezési módja. A rajzoláshoz, a közhiedelemmel ellentétben, nincs szükség kézügyességre.
A rajzolni tudás titka ugyanis a látásmódban rejlik.

A tanfolyam 4 napja alatt nem pusztán rajztechnikákat, hanem egy új látásmódot is tanítunk. Az egyik tanítványom a legjobb példa erre. Tavaly novemberben csak a párját kísérte el a tanfolyamra, és úgy gondolta, már az első óra után távozni fog, hiszen ő még egy egyenes vonalat sem tud húzni. Hát persze, hogy végigcsinálta a tanfolyamot, és nála volt a legszembetűnőbb a fejlődés. Az első nap még nem nagyon hitte, hogy azok a „csodák” az ő keze alól kerülnek ki, a második és a harmadik napon önbizalma egészségesen megnőtt, és a negyedik napon pedig azt mondta: az egész világlátását megváltoztattam ez alatt a 4 nap alatt.  Hát kell ennél nagyobb elismerés?

Ígérem, hogy a tanfolyam elvégzése után az életet sokkal gazdagabbnak fogjuk látni, és még az apró dolgokban is meglátjuk a szépséget! És már ez az újfajta látásmód is elég indok arra, hogy rajzolni tanuljunk!

 Tanfolyami ismertető:

Az emberi agy két féltekéből áll: a jobb, és a bal agyféltekéből. A bal agyfélteke a verbális és racionális, ez a domináns agyfélteke. A jobb agyfélteke a nonverbális, és ösztönös, a „felelős” a művészetekért, a kreativitásért.

A 4 nap alatt számos olyan érdekes feladatot adunk az agynak, aminek köszönhetően a jobb agyfélteke lesz a domináns, így sokkal könnyebben el tudjuk sajátítani a rajzoláshoz szükséges alapkészségeket. Nagy élmény például kivétel nélkül mindenkinek a fejjel lefelé rajzolás. Mármint, ha a képeket fejjel lefelé rajzoljuk. Az eredmény bámulatos. Ennél a feladatnál a két agyfélteke egymással viaskodik, de végül a B-mód önként feladja a küzdelmet, így a J-mód alkothat.

A 4 nap alatt nem csoda történik -amikor jelentkeztem a tanfolyamra akkor még én is ezt hittem-, „csupán” megtanuljuk azt az 5 alapvető készséget, amelyek elengedhetetlenek a rajzoláshoz, és amelyekből később építkezhetünk.

Ez az 5 alapkészség:

  •  a szélek, a kontúrok észlelése
  • a tér érzékelése
  • az arányok észlelése
  • a fények és az árnyékok észlelése
  • a teljesség észlelése

Az alapkészségek begyakorlására, elsajátítására számos feladatot végzünk. Tulajdonképpen végigrajzoljuk a 4 napot, mintegy 26 rajzot fogunk készíteni. Természetesen némi elmélet is lesz.

FIGYELEM! KIPRÓBÁLTUK!
Olvasd el tapasztalatainkat blogunkban, és nézd meg a már nálunk készült műveket a blog galériájában, vagy személyesen a Padlás faliújságán.

Fontos tudnivalók: Bejelentkezés szükséges. A rajzeszközöket a foglalkozásvezető biztosítja. Érdemes kényelmes ruhában érkezni, és papucsot hozni magaddal.

Korosztály: 10 éves kortól

Időpont:

  • ALAP KURZUS:  2018. január 13-14. és 20- 21.
  • MINDEN NAP 9-15 óráig, egy hosszabb ebédszünettel.

Részvételi díj:  40.000 Ft helyett 50% kedvezménnyel 20.000 Ft.

A foglalkozást vezeti: Paksi Éva – képzőművész

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás

I I I I I