Padlás a Youtubeon Padlás a Facebookon

Gyermekpszichológia

Gyermekpszichológia

A gyermekekkel való pszichológiai foglalkozások alapja a stabil, biztonságot nyújtó kapcsolat, melyben gyermekünk egyre többet mutathat, oszthat meg érzéseiről, az őt érintő problémákról. Ebben az elfogadó, barátságos légkörben lerajzolhatja, eljátszhatja, elmondhatja, tárgyiasíthatja gondolatait, melyekkel így már sokkal könnyebb megküzdenie, mint egyedül, önmagában. Viselkedéseként értelmezzük jelzésként, ne büntetendő cselekedetként. 

Megannyi problémára találhatunk így megoldást. Alvási és étkezési zavarokra, nevelési nehézségekre, testvérféltékenységre éppúgy, mint a ma oly gyakori tanulási zavarokra.

A munka első lépéseként a szülői bejelentkezést egy a szülőkkel történő beszélgetés követ, ahol ismertetik gyermekük problémáit, és az ahhoz kapcsolódó háttér információkat. Érdemes erre az alkalomra egy kicsit előkészülni. Fejben vagy akár írásban különböző helyzeteket gyűjteni, ahol a probléma megmutatkozik, vagy iskolai magatartási gondok esetén megkérdezni a tanítókat, pontosan milyen viselkedést mutat gyermekük társaival szemben, vagy a tanórán. A problémák megismerését követően áttekintjük a gyermek életének fontosabb állomásait, majd ezután következik az első, 3-4-5 alkalomból diagnosztikai találkozássorozat a gyermekkel, melynek lezárásaként a szülőkkel történő konzultáción adok visszajelzést a tapasztalatokról, gyakran javaslatokat téve néha akár apró változtatásokra is, amely segítheti a gondok könnyebb megoldását. Amennyiben szükséges, ezt további, terápiás alkalmak követik, folyamatos, kölcsönös visszajelzéseket nyújtva a szülőkkel a gyermek életében való változásokról. 

Fontos információk:   Minden esetben bejelentkezés szükséges.  A szülők kényelmesen várhatják gyermeküket a foglalkozások alatt. 

Időpont: hétfőtől csütörtökig.

Korosztály: 4 éves kortól.

Részvételi díj: 5.000 Ft

Hozzászólások

Hozzászólás

I I I I