Padlás a Youtubeon Padlás a Facebookon
Mit mutat a tükör?!

A tükör a régebbi korokban luxuscikknek számított. Ritkán lehetett hozzájutni, és nem tökéletes képet mutatott annak, aki belenézett. A középkorban sikerült tökéletesíteni és az évszázados fejlesztések során kapta meg a mai alakját. A mai ember életébe pedig fontos szerepet tölt be. Reggel felkelve vele találkozol először, majd munkába menet egy utolsó ellenőrzés, hogy minden ok. Napközben a mosdóban és este, lefekvés előtt. Milyen viszonyba is vagyunk a saját tükörképünkkel?

Gyermekként a legizgalmasabb pillanatok egyike, amikor anyu elcsent holmiaiban parádéztunk a tükör előtt. Magabiztosan, boldogan és felnőttesen, de felnőttkorra hova tűnik ez a magabiztosság, ha a tükörbe nézünk? Vajon mikor jön el az a pillanat, amikor a tükör már nem azt a képet festi elénk, ami a fejünkbe van? Vagy a tükörkép nem is változik, csak ami a fejünkben van. Az a belső hang mitől változik? Van egy régi babona:”A tükör előtt nem szabad rosszat mondani és saját magunkat kritizálni, mert a tükör visszatükrözi az elmondottakat”/forrás: Wikipédia/Babona vagy csak egy egyszerű szabály?

Az életünk során rengeteg szabállyal találkozunk, melyek a segítségünkre vannak pl.: közlekedési, munkahelyi, de még az olvasásban is /próbálnád ezt visszafelé olvasni/. Egy igazán jó hír hogy az öltözködésnek is megvannak a maga szabályai. Ha ismered őket akkor, amikor a próbafülkében állva nem érted, hogy ami a vállfán vagy a babán jól mutat az neked miért nem áll jól!

tukrombelso

  • Az első és legfontosabb szabály: NEM a testeddel van a probléma, hanem a ruhával!/ IGEN jól látod/ a testalkatodnak megfelelő ruha tökéletesen áll és hangsúlyozza, kiemeli az előnyös vonalakat.
  • A második szabály, ha a ruha szabása az alakodat emeli ki, akkor a színek a személyiségedet hangsúlyozzák. Miért van, hogy egyes ruhában vidámnak, fiatalabbnak tűnsz? Mert minden embernek megvannak a maga színvilága.
  • A harmadik szabály az elég idő a válogatásra /hisz a pasik között is selejtezünk rendese/ ami nem tetszik, mehet vissza a vállfára és kérem a következőt!

Ez csak pár szabály, ami a segítségetekre lehet, de szerintem a legfontosabbak. Bátran válogassatok, legyen játék és móka a vásárlás.
És kitudja, egy nap felkelsz és reggel a tükörbe nézve az a belső, hang azt mondja:

– Szia, gyönyörű vagy kívül, belül!

 

Cigány Zsuzsanna – Stílus-és életmód mentor

Hozzászólások

Hozzászólás

I