Azonnal puha, tökéletes MÉZESKALÁCS! Ezt süsd, és nem fogsz csalódni!
Jártál már úgy, hogy önvédelmi eszköz lehetett volna a karácsonyra szánt sütiből, ezért inkább fenyőfadíszt varázsoltál belőle? 🙂
Tehát a lista:
- 250 ml méz
- 30 dkg margarin (előtte szobahőmérsékleten lágyítsd meg, majd darabold kicsire)
- 3 db nagyobb tojás
- 1 kg finomliszt
- 30 dkg porcukor (válaszd a jó minőségű, tökéletesen szórhatót, hogy ne legyenek benne csomók)
- 3 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
Tedd az összetevőket egy nagy! edénybe, majd alaposan gyúrd össze. Elválik az edénytől, ha kész, de azért nem olyan egyszerű összegyúrni. Oszd 4 felé, tedd a mélyhűtőbe pár percre, hogy ne ragadjon annyira, majd nagyjából 5 perc múlva, lisztezett gyúródeszkán nyújtsd kb. 4 mm vastagra, és már szaggathatod is a formákat. A tepsire nagyobb közökkel rakd, mert kelni fog sütés közben.
Sütés: Villanysütőben 180 fok, alul-felül sütés, légkeverés NÉLKÜL. 9-10 perc MAXIMUM. Ha aranybarna, már jó.
Ha kiveszed, úgy tűnhet a teteje még túl puha, de ha vársz pár percet, tökéletes lesz. És már mehet is a következő adag a tepsibe. 🙂 Ha teljesen kihűlt, díszítheted is őket.
Nekem 8 tepsi lett ez az adag. 1 hónapig is eláll. Imádjuk! 🙂
Kellemes karácsonyi készülődést kívánok!
Ölelés mindenkinek!
Anasztázia